Помощна информация

Adobe Acrobat или PDF Файлове

Преди да се опитате да прочетете тези файлове, трябва да се уверите че имате инсталиран Adobe Acrobat Reader (свалете Acrobat Reader). Безплатният Adobe Acrobat Reader ще Ви позволи да разглеждате и разпечатвате PDF-файлове.

Rich Text Format (RTF) файлове

Rich Text Format (RTF) е стандартен формат за текстообработка, който се поддържа от повечето платформи. RTF файловете могат да бъдат отваряни от разнообразни текстообработващи и други RTF-съвместими софтуерни пакети. Безплатният Word Viewer (свалете MS Word Viewer) на Microsoft също позволява да се разглеждат RTF-и.

MS Word, Excel и PowerPoint Files

Microsoft предоставя безплатен софтуер, който позволява да се разглеждат MS Word документи (свалете MS Word Viewer), Excel документи (свалете Excel Viewer), и PowerPoint файлове (свалете PowerPoint Viewer) без да разполагате с пълната версия на софтуера.

Локално запазване на файлове

Като кликнете на линк, водещ до файл с различен от HTML формат, Вашият браузър може да отвори документа в отделен подпрозорец, да отвори документа в оригиналното му приложение автоматично, или да Ви предложи да запазите файла локално. Действията, които предприема браузърът са в зависимост от локалната конфигурация на браузъра. Необходимо е разполагате с подходящо приложение или програма за разглеждане на файлове (моля, разгледайте изброените безплатни възможности по-горе) за да можете да разглеждате документите.

Ако Вашият браузър автоматично отваря документа в оригиналното му приложение или програма за разглеждане, имате възможност да запазите документа на локалния Ви компютър (File/Save)

Ако Вашият браузър Ви предлага да свалите и запазите файла, просто изберете подходящо място на хард-диска си за да го съхраните.

Освен това, можете да запазите файла, като кликнете с десен бутон на линка и зададете "Save target as" или "Save Link As" и изберете съответния диск или папка, където да запазите файла.

Използване на компресирани и архивирани файлове

В някои случаи, големи отделни документи или група от файлове се архивират заедно и се компресират в един (по-малък) файл с разширение "ZIP". Като кликнете на линк, водещ към архивиран файл, то той ще бъде свален на Вашия компютър.

Веднъж свалени, тези компресирани файлове могат да бъдат разархивирани с просто двойно кликване и избиране на папка, където да бъдат съхранени.